13ο Ετήσιο Επιστημονικό Ψηφιακό Συνέδριο: Συνεισφορά των προγνωστικών μοντέλων και της τεχνητής νοημοσύνης στην εφαρμοσμένη νευροεπιστήμη

13ο Ετήσιο Επιστημονικό Ψηφιακό Συνέδριο: Συνεισφορά των προγνωστικών μοντέλων και της τεχνητής νοημοσύνης στην εφαρμοσμένη νευροεπιστήμη

 • Το Κέντρο Εφαρμοσμένης Νευροεπιστήμης (ΚΕΝ) του Πανεπιστημίου Κύπρου, προσκαλεί το ευρύ κοινό στο 13ο Ετήσιο Επιστημονικό Ψηφιακό Συνέδριο του με θέμα, <<Συνεισφορά των προγνωστικών μοντέλων και της τεχνητής νοημοσύνης στην εφαρμοσμένη νευροεπιστήμη >>, που θα διεξαχθεί την Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023, μεταξύ των ωρών 8:30π.μ.-18:00 στην Αίθουσα Τελετών στον Κεντρικό Χώρο του Πανεπιστημίου Κύπρου, στην οδό Καλλιπόλεως 75, Λευκωσία.  Στο Συνέδριο, το οποίο έχει διεπιστημονικό χαρακτήρα, συμμετέχουν διακεκριμένοι επιστήμονες από την Κύπρο και το εξωτερικό. Επιπλέον, θα παρουσιαστούν αποτελέσματα από τις ερευνητικές δράσεις των ερευνητικών ομάδων του Κέντρου Εφαρμοσμένης Νευροεπιστήμης και του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου.  

  Όπως ανέφερε η Διευθύντρια του ΚΕΝ, Καθηγήτρια Ψυχολογίας, Φώφη Κωνσταντινίδου, «Το Ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριο του ΚΕΝ συμβάλει στην αποστολή του ερευνητικού μας Kέντρου, το οποίο εδώ και 13 χρόνια λειτουργεί ως σημείο αναφοράς και δικτύωσης προς την επιστημονική κοινότητα της Κύπρου, συμβάλλοντας παράλληλα στην κατάκτηση  γνώσεων για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τη μελέτη του ανθρώπινου εγκεφάλου και τη σχέση μεταξύ βιολογίας και νοητικών-γνωστικών λειτουργιών και συμπεριφοράς».  

  Κοινωνική προσφορά του ΚΕΝ στην Κυπριακή Κοινωνία 

  Παράλληλα με τη συνεισφορά του στην ερευνητική κοινότητα, το ΚΕΝ επιτελεί ουσιαστικό κοινωνικό έργο προς την Κυπριακή  κοινωνία. Μεταξύ άλλων, τόνισε η Καθηγήτρια Κωνσταντινίδου, «από την ίδρυση του το 2011 μέχρι σήμερα, το ΚΕΝ έχει προσφέρει εκατοντάδες δωρεάν αξιολογήσεις σε παιδιά και ενήλικες. Μέσα από τις αξιολογήσεις έχει συμβάλει ουσιαστικά στον έγκαιρο εντοπισμό ατόμων ψυχολογικές, μαθησιακές και γνωστικές διαταραχές που διαφορετικά δεν θα είχαν εντοπιστεί ώστε να τους δοθεί η σωστή ιατρική αντιμετώπιση. Επιπλέον, δεκάδες κύπριοι πολίτες έχουν επωφεληθεί από τα παρεμβατικά μας προγράμματα. Παράλληλα, το ΚΕΝ εργοδοτεί νέους/νέες ερευνητές/τριες που εκπαιδεύονται  σε σύγχρονες τεχνολογίες και σε κλινικές μεθόδους, δημιουργώντας σημαντική κρίσιμη μάζα επιστημόνων στην χώρα μας. Οι έρευνες του ΚΕΝ υλοποιούνται χωρίς επιβάρυνση κρατικών πόρων αλλά μέσα από την εξασφάλιση ανταγωνιστικών ερευνητικών προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από διάφορους φορείς όπως το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Διακρατικής Συνεργασία και τα προγράμματα Ορίζοντας 2020 και Ορίζοντας Ευρώπη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής». 

  To Συνέδριο διεξάγεται σε συνεργασία με το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου. Με τη λήξη του Συνεδρίου οι συμμετέχοντες θα λάβουν Δίπλωμα Συμμετοχής. Οι ομιλίες στο Συνέδριο θα πραγματοποιηθούν στην αγγλική γλώσσα.   

  Η συμμετοχή στο Συνέδριο είναι δωρεάν, όμως είναι απαραίτητηηεγγραφή των ενδιαφερομένων.  

  Για εγγραφές στο 13ο Επιστημονικό Ψηφιακό Συνέδριο του Κέντρου Εφαρμοσμένης Νευροεπιστήμης και για περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο στην ιστοσελίδα: www.cancyprus.org, στο email [email protected],  και στο τηλ.: 22895190. 

  Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου.  

  Για εγγραφή κάντε κλικ εδώ.