Εκδήλωση Αποφοίτων του Προγράμματος ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου

Εκδήλωση Αποφοίτων του Προγράμματος ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου

 • Ιδιαίτερη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση και το δείπνο επανασύνδεσης και δικτύωσης που διοργάνωσε το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου για την κοινότητα των αποφοίτων του, την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, 2023 στο Royal Hall Nicosia.

  Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό, εκ μέρους των Διευθυντών του Προγράμματος ΜΒΑ, η καθηγήτρια Ειρήνη Καραμάνου, o απόφοιτος του Προγράμματος ΜΒΑ, Yπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κος Πέτρος Ξενοφώντος, η απόφοιτη του Προγράμματος Στέλλα Μουρουζίδου-Δάμτσα, Διευθύντρια του Τομέα Ιδιωτών της Τράπεζας Κύπρου, η Άννα Λοΐζου, chief People Officer and Assurance Partner της PwC Cyprus και ο Στέλιος Δημητρίου, Συνέταιρος και Επικεφαλής Υπηρεσιών Στρατηγικής και Συναλλαγών της EY Cyprus.

  Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο διακεκριμένος Κύπριος Επιχειρηματίας, Μίλτος Καμπουρίδης, o oποίος μοιράστηκε μαζί με τους αποφοίτους και τις απόφοιτες του Προγράμματος ΜΒΑ τα βιώματα, τις γνώσεις τους και τις εμπειρίες του στα επιχειρηματικά δρώμενα της παγκόσμιας σκακιέρας υπογραμμίζοντας την αξία του να θέτεις κανείς μεγάλα οράματα και υψηλούς στόχους στη ζωή. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Καμπουρίδης, «Για να θέτετε μεγάλους στόχους, πρέπει πρώτα να ενστερνιστείτε τη νοοτροπία των απεριόριστων δυνατοτήτων. Αυτό απαιτεί περιέργεια, προθυμία να αμφισβητήσετε το status quo και το θάρρος να δείτε πέρα από τον άμεσο ορίζοντα. Χρειάζεται επίσης εκπαίδευση, όχι μόνο τυπική, αλλά συνεχής μάθηση από κάθε διαθέσιμη πηγή. Το να θέτουμε μεγάλους στόχους επηρεάζει τις επιλογές που κάνουμε καθημερινά».

  Κοινή διαπίστωση όλων μετά το πέρας της εκδήλωσης ήταν ότι τέτοιες συναντήσεις συνεισφέρουν στην σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των αποφοίτων του Προγράμματος ΜΒΑ, που μόνο ευεργετικά αποτελέσματα μπορεί να επιφέρει.

  Το Πρόγραμμα ΜΒΑ Πανεπιστημίου Κύπρου δέχθηκε τους πρώτους φοιτητές και φοιτήτριές του το 2006 και από την πρώτη σειρά αποφοίτων το 2008 συμπληρώνονται φέτος δεκαπέντε χρόνια. Σήμερα, το Πρόγραμμα έχει πέραν των 1.200 αποφοίτων, οι οποίοι/οποίες προέρχονται από 52 διαφορετικές χώρες απ’ όλον το κόσμο και στελεχώνουν επάξια θέσεις ευθύνης στα ανώτατα κλιμάκια των εταιρειών και των οργανισμών τους , τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

  Πληροφορίες για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) του Πανεπιστημίου Κύπρου μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.ucy.ac.cy/mba ή στο τηλέφωνο 22893600.