Με κοινό περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τα δημόσια Πανεπιστήμια της Κύπρου

Με κοινό περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τα δημόσια Πανεπιστήμια της Κύπρου

  • Με σκοπό την προώθηση της δημόσιας ανώτατης εκπαίδευσης της Κύπρου στην ελληνική αγορά, τα τρία δημόσια Πανεπιστήμια της Κύπρου συμμετέχουν, με κοινό περίπτερο, στην  87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) που πραγματοποιείται στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, από το Σάββατο 9 έως και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023.

    Οι επισκέπτες και οι επισκέπτριες του περιπτέρου έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα υψηλού επιπέδου προγράμματα σπουδών που προσφέρουν το Πανεπιστήμιο Κύπρου(ΠΚ), το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου(ΤΕΠΑΚ) και το Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΑΠΚΥ), σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο.

    Το προσωπικό των τριών Πανεπιστημίων που στελεχώνει το περίπτερο παρέχει, επίσης, πληροφόρηση σε Ελλαδίτες υποψήφιους/ες φοιτητές και φοιτήτριες, μεταξύ άλλων, για τις διαδικασίες εισδοχής, το κόστος σπουδών, τις ευκαιρίες παραχώρησης υποτροφιών και εργοδότησης με το τέλος των σπουδών τους.

    Με τιμώμενη χώρα τη Βουλγαρία, η 87η ΔΕΘ που πραγματοποιείται στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης είναι το σημαντικότερο επιχειρηματικό, οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό γεγονός του 2023. Σε μία περίοδο μεγάλων ανακατατάξεων στο εγχώριο και στο διεθνές επίπεδο, η 87η ΔΕΘ θα παρουσιάσει όλες τις νέες προκλήσεις στην τεχνολογία, καινοτομία, προστασία του περιβάλλοντος, ενέργεια, εκπαίδευση, start-ups και ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

    Είναι η δεύτερη φορά που τα τρία δημόσια Πανεπιστήμια της Κύπρου συμμετέχουν με κοινό περίπτερο σε δραστηριότητα στην Ελλάδα με στόχο  την  προώθηση και προβολή των προγραμμάτων σπουδών τους, υλοποιώντας στην πράξη τη δέσμευσή τους για ανάπτυξη συνεργασιών, εξοικονόμηση πόρων και αξιοποίηση συνεργιών προς αμοιβαίο όφελος. Τον περασμένο Οκτώβριο, συμμετείχαν επιτυχώς στην έκθεση «Ημέρες Καριέρας», η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.