Soft Skills Bootcamp

Soft Skills Bootcamp

 • Το Κέντρο Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Κύπρου σε συνεργασία με το Europe Direct Λευκωσίας- Πανεπιστημίου Κύπρου, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων 2023, διοργανώνει το πρώτο «Soft Skills Bootcamp» με στόχο να βοηθήσουν τους/τις νέους/νέες να ανακαλύψουν πώς διαμορφώνεται η νέα εποχή, εστιάζοντας επίσης και στην αναγκαιότητα της ανάπτυξης  κρίσιμων δεξιοτήτων.

  Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, στις 09.00 στην Αίθουσα 010, στο Κέντρο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων του Πανεπιστημίου Κύπρου (Κτήριο ΚΟΔ 07, Λεωφόρος Πανεπιστημίου 1, 2109, Αγλαντζιά), καταξιωμένοι ομιλητές/τριες από Κύπρο και Ελλάδα θα συζητήσουν μαζί μας για θέματα τεχνητής νοημοσύνης, ηγεσίας, κριτικής σκέψης και επικοινωνίας.

  Ο γνωστός Futurist, κ. Δημήτρης Δημητριάδης, ειδικός στο σχεδιασμό των εταιρειών «του αύριο» και αφοσιωμένος στην «εξερεύνηση» του μέλλοντος, με μια εναλλακτική ομιλία, με τίτλο «Future Forward: Η αβεβαιότητα είναι η μόνη βεβαιότητα!», παρουσιάζει τα πιθανά μέλλοντα και πώς οι τεχνολογίες διαταράσσουν ό,τι κάνουμε.  Απαντώντας στο καίριο ερώτημα πώς οι εκθετικές τεχνολογίες, όπως το AI, το blockchain και η εικονική πραγματικότητα, συναντώνται και διαμορφώνουν τον κόσμο μας, μας προτρέπει να αγκαλιάσουμε την αβεβαιότητα ως απαραίτητη συνθήκη προόδου.

  Για το πώς διαμορφώνεται το μέλλον, τις προκλήσεις αλλά και τις προοπτικές συζητούν με τους νέους και τις νέες τρεις Κύπριοι Ευρωβουλευτές, οι κκ. Κώστας Μαυρίδης, Δημήτρης Παπαδάκης και Λουκάς Φουρλάς. Μέσα από την πολυετή εμπειρία τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την ενεργή ενασχόλησή τους με σημαντικά ζητήματα, όπως η απασχόληση, η εκπαίδευση, η ενέργεια και το κλίμα, ο ψηφιακός μετασχηματισμός, παραθέτουν τις απόψεις τους για το τι αλλάζει και ποιες ευκαιρίες γεννιούνται.

  Στο δεύτερο μέρος ακολουθούν εργαστήρια που εστιάζουν στην ανάπτυξη κρίσιμων δεξιοτήτων, με τη χρήση σύγχρονων τεχνικών κατάρτισης και πρακτικών εφαρμογών. Ο κ. Δημήτρης Δημητριάδης, στο εργαστήριο με θέμα «Πλοηγώντας στο Μέλλον της Εργασίας: Ανθρώπινες Δεξιότητες στην Εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης», μας βοηθά να κατανοήσουμε πώς η τεχνητή νοημοσύνη επηρεάζει το μέλλον της εργασίας και πώς οι ανθρώπινες δεξιότητες, όπως η ενσυναίσθηση, η δημιουργικότητα και η κριτική σκέψη, μπορούν να συμπληρώσουν τις τεχνολογικές δυνατότητες δημιουργώντας ένα πιο ισχυρό, ανθεκτικό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό. Ο κ. Μάριος Αβρααμίδης, Καθηγητής Γνωστικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο  Κύπρου, στο εργαστήριο με θέμα «Μήπως κάνεις λάθος;», μας βοηθά να ανακαλύψουμε εάν η επιτυχία είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς, εάν αξίζει να μην τα παρατάμε ποτέ και εάν τελικά σκεφτόμαστε σωστά ή όχι.  Η κ. Αλεξία Παναγιώτου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Διοίκησης Επιχειρήσεων και Δημόσιας Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, στο εργαστήριο με θέμα «Το Παράδοξο της Ταπεινής Ηγεσίας», μας βοηθά να κατανοήσουμε τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο/η ηγέτης/τιδα της νέας εποχής για να ασκεί αποτελεσματική ηγεσία, και πώς το να είναι ταπεινός/ή συνδέεται παραδόξως με την αναζήτηση των καλύτερων λύσεων και εν τέλει την πιο καλή πλοήγηση του αγνώστου.

  *Η Ευρωπαϊκή Ένωση όρισε το 2023 ως Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων, στοχεύοντας στην αντιμετώπιση της έλλειψης εργατικού δυναμικού και στη γεφύρωση του χάσματος δεξιοτήτων, επενδύοντας στην επαγγελματική κατάρτιση και αναβάθμιση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού. Το Soft Skills Bootcamp αποτελεί μια πρωτοβουλία ενδυνάμωσης των νέων και προετοιμασίας τους για αυτή τη νέα εποχή.

  Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης. Η κράτηση θέσης είναι απαραίτητη.